Zona informationala

Va stam la dispozitie cu cele mai noi informatii despre produsele din domeniul nostru

Informatii Utile > Pardoseli Epoxidice Decorative

Informatii Utile

Pardoseli Epoxidice Decorative

Pardoselile epoxidice sunt folosite de ani de zile mai ales in finisarea spitalelor, cladirilor de birouri si diverselor spatii comerciale si industriale, inlocuind gresia, marmura, granitul sau alte tipuri de pardoseli. In ultimii ani, insa, datorita multiplelor sale calitati, pardoseala epoxidica a inceput sa fie folosita tot mai des si in finisarea interioarelor rezidentiale.

Cu toate astea, putina lume stie despre existenta pardoselilor epoxidice decorative, despre rezistenta lor la uzura, despre toate celelalte calitati ale acestora, dar si despre cat de mult se potrivesc cu interioarele moderne, asa cum vei vedea in galeria foto de la finalul articolului. Un articol mai detaliat despre proprietatile pardoselilor din rasini epoxidice gasiti aici: Pardoseli decorative turnate. Rasini si vopseluri epoxidice. Ca o recapitulare, o sa le amintesc si aici:

- durata mare de viata;
- rezistenta sporita la socuri mecanice si zgarieturi;
- intretinere facila;
- reparatie usoara, in caz de nevoie;
- impermeabilitate – calitate ce recomanda pardoseala epoxidica si pentru finisarea bailor, bucatariilor, beciurilor, piscinelor si a tuturor incaperilor cu nivel de umiditate ridicat;
- datorita varietatii mari de culori in care sunt disponibile rasinile epoxidice, a posibilitatii uriase de a le combina si in functie de priceperea meseriasului care efectueaza lucrarea, se pot obtine pardoseli decorative unice, chiar si cu efect 3D;
- si nu in ultimul rand, spre deosebire de gresie, piatra naturala, marmura sau granit, pardoseala epoxidica turnata face parte din categoria pardoselilor calde, la fel ca parchetul sau dusumeaua din lemn, insa, spre deosebire de cele din urma, se preteaza pentru a fi aplicata si peste incalzirea prin pardoseala, electrica sau nu.

In continuare vom punct care sunt cele mai des intalnite greseli ce duc la esec in cazul montarii pardoselilor epoxidice:

1. Prima greseala posibila este proasta pregatire a suportului. O suprafata pregatita pentru aplicarea rasinilor epoxidice trebuie sa fie neteda, uscata, curata si fara pic de praf.
2. Al doilea motiv din cauza caruia aplicarea rasinilor epoxidice pot avea rezultate dezastruoase este umiditatea. De aceea, inaintea aplicarii ne vom asigura ca suprafata este absolut uscata. In caz contrar, rasinile epoxidice nu vor adera la suprafata de suport.
3. Si petele de grasime de pe suprafata de suport vor impiedica obtinerea unui rezultat final calitativ, din motive de neaderenta. De aceea, inainte de a trece la urmatoarea etapa, este necesar sa ne asiguram ca suportul este perfect degresat.
4. Calitatea si rezistenta suportului pe care va fi aplicata pardoseala decorativa turnata este un alt element important pentru bunul mers al lucrurilor. O sapa casanta si faramicioasa se va desprinde efectiv de pe suport (beton), dupa aplicarea rasinii epoxidice.
5. Folosirea unui grund (amorsa) necorespunzator, ca baza, inainte de turnarea rasinii epoxidice, va duce, din nou, la un rezultat nefericit.
6. Incompatibilitatea rasinilor epoxidice cu materialul din care este confectionat suportul. Trebuie stiut ca rasinile epoxidice fac casa buna cu multe tipuri de suprafete, cum ar fi cele din beton, sticla, piatra naturala sau chiar gresie. Insa sunt total incompatibile cu lemnul, de pilda, care lucreaza in timp, dilatandu-se sau comprimandu-se. Ori, pentru ca, dupa uscare, epoxidica nu este un material flexibil, aplicata pe un suport din lemn, se va deteriora rapid, formand crapaturi si desprinzandu-se.
7. Inainte de aplicare, in rasina epoxidica se adauga un intaritor special, fara de care pardoseala turnata nu se poate intari. Foarte important – cele doua substante trebuie amestecate bine, cel putin un minut. Una dintre greselile frecvente este masurarea si dozarea incorecta a cantitatilor celor doua produse, caz in care rezultatul final va fi compromis suprafata ramanand lipicioasa si, deci, inutilizabila.

img

Echipa EuroProfis.ro

Publicat la 13 Noiembrie 2013

 


Informatiile si materialele prezentate au caracter informativ si nu creaza obligatii contractuale. Producatorii mentionati isi rezerva dreptul de a modifica aceste caracteristici fara o notificare prealabila. Pentru informatii exacte asupra acestor aspecte, precum si pentru disponibilitatea unui anumit produs, va rugam contactati un reprezentat vanzari.

TAGS: informatii, materiale, constructii,

Afisari: 4771 vizualizari

Proiecte derulate

ARTICOLE SI INFORMATII UTILE

ULTIMELE NOUTATI

Informatii Utile > Comunicat web privind furnizorii 31.12.2018

Comunicat web privind furnizorii 31.12.2018


COMUNICAT WEB PRIVIND FURNIZORII


Data: 31.12.2018

In ... Mai departe...

ARTICOLE > Pardoseli Tehnice

Pardoseli Tehnice

Pardoseala tehnica suprainaltata este printre cele mai moderne si eficiente produse folosite de arhitecti in toate genurile de proiecte de constructii (cladiri ... Mai departe...

Informatii Utile > Pardoseli Epoxidice Decorative

Pardoseli Epoxidice Decorative

Pardoselile epoxidice sunt folosite de ani de zile mai ales in finisarea spitalelor, cladirilor de birouri si diverselor spatii comerciale si industriale, inloc ... Mai departe...

Informatii Utile > Pardoselile si tapetul ieftin din PVC, o amenintare reala pentru sanatate

Pardoselile si tapetul ieftin din PVC, o amenintare reala pentru sanatate

Nu intotdeauna ceea ce e scump e si bun. Este bine sa va interesati in mod particular despre produsul pe care urmeaza s-al achizitionati. Inainte de a va dec ... Mai departe...Proiecte derulate